Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δικαιοσύνη είναι η αναδρομικής ισχύος εφαρμογή του μοντέλου ανταποδοτικότητας στις συντάξεις

Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή συνταξιούχοι οι οποίοι με 20 – 25 έτη εργασίας και ασφαλιστικών εισφορών λαμβάνουν δυσανάλογα υψηλές συντάξεις. Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης υποσχέθηκε ότι τούδε και στο εξής οι συντάξεις θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή το ύψος της λαμβανόμενης σύνταξης θα είναι ανάλογο με τις εισφορές.

Είναι δίκαιο, από την στιγμή που ήδη μειώνονται οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων, να μειωθούν και οι συντάξεις ατόμων οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Τα άτομα αυτά ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και είναι όλοι τους συνταξιούχοι του δημοσίου.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ακόμη και σήμερα χιλιάδες ανύπαντρες κόρες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών οι οποίες λαμβάνουν σύνταξη. Να πάνε να δουλέψουνε!

Η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει. Δώστε στους πολίτες την αίσθηση δικαιοσύνης. Απαιτούμε δικαιοσύνη. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν τα άτομα αυτά. Γιατί να πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι τις συντάξεις αυτών των καλοπερασάκιδων και βολεμένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου