Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Μπάτε σκύλοι αλέστε και στις εφορίες του Γιουνενιστάν


Πρόσφατα ένα συγγενικό ζευγάρι έφεραν στον κόσμο ένα μωράκι το οποίο το βάπτισαν με ένα αρχαιοελληνικό όνομα. Η γέννα έγινε σε ιδιωτική κλινική. Κατά το εξιτήριο η κλινική έδωσε ένα τιμολόγιο στους γονείς για να το προσαρτήσουν στο Ι.Κ.Α. ώστε να λάβουν το σχετικό επίδομα. Ο πατέρας ζήτησε και ένα δεύτερο ολόιδιο τιμολόγιο για να το προσαρτήσει στην φορολογική του δήλωση ώστε να απαλλαχθεί του σχετικού φόρου. Η κλινική δεν μπορούσε να εκδώσει και δεύτερο αυθεντικό τιμολόγιο για αυτόν τον λόγο του έδωσε ένα αντίγραφο τιμολογίου με βεβαίωση ότι είναι αντίγραφο του αυθεντικού.

Μια ωραία πρωία ο πατέρας πήρε τον μικρό και πήγαν μαζί στην τοπική τους Δ.Ο.Υ.. Απευθύνθηκαν στον υπεύθυνο υπάλληλο ο οποίος τους είπε ότι η εφορία δεν δέχεται παρά μόνο τα αυθεντικά τιμολόγια γιατί ειδάλλως θα μπορούσαν οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν εικονικά τιμολόγια. Ο πατέρας γνώριζε ότι αυτό αληθεύει και έτσι δεν επέμενε. Την στιγμή λοιπόν που ήταν έτοιμος να φύγει από την εφορία ο υπάλληλος τον ρωτά:

- «Πως τον λένε τον μικρό;»
- «..τάδε..» απαντάει ο πατέρας
- «Α.. πολύ ωραίο όνομα» συνεχίζει ο υπάλληλος, «δεν είναι μόνο αρχαιοελληνικό, είναι και χριστιανικό. Υπάρχει ο Άγιος Τάδε στην Λάρισα. Γιορτάζει τον τάδε μήνα και τάδε του μηνός.»

Ο πατέρας κατάλαβε με τι βούρλο έμπλεξε και έτσι απλά χαμογέλασε και συνέχισε να οδεύει προς την έξοδο.

-«Έχετε και άλλα παιδάκια;» επέμενε ο εφοριακός
- «Ναι, έχω άλλα δύο μεγαλύτερα» απαντάει ο πατέρας
- «Ααα, είστε και εσείς τρίτεκνος» συνεχίζει ο εφοριακός, «και εγώ έχω τρία κορίτσια»
- «Να σας ζήσουν»
- «Ευχαριστώ, ευχαριστώ………….. Περάστε από εδώ μαζί μου, πάμε στον προϊστάμενο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα τιμολόγια».

Και τελικά, Τ-Α Δ-Ε-Χ-Τ-Η-Κ-Α-Ν τα τιμολόγια! Έτσι απλά! Ο εφοριακός παρανόμησε για έναν άνθρωπο τον οποίο δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του. Παρανόμησε για έναν άνθρωπο ο οποίος ούτε τον πίεσε, ούτε τον παρακάλεσε, ούτε τον απείλησε, ούτε προσφέρθηκε να τον χρηματίσει. Παρανόμησε ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλους εμάς. Και όλα αυτά και με τη σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου του.

“Ανθρωπισμός” θα πούνε κάποιοι! Ναι, εντάξει, αλλά δεν ελέγχονται από κανέναν αυτοί οι διαχειριστές των δημόσιων εσόδων; (γιατί άραγε να μην υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις και για την παιδεία;). Δεν υπάρχουν επιπτώσεις; Ότι θέλει ο κάθε ένας κάνει εκεί μέσα; Το μαγαζί τους είναι και κάνουν εκπτώσεις σε όποιον τους αρέσει; Δεν υπάρχουν νόμοι; Δεν τολμώ να φανταστώ τι παρανομίες και παρατυπίες κάνουν για συγγενικά τους πρόσωπα, αρεστούς και φίλους!

ΓΙΟΥΝΕΝΙΣΤΑΝ - Μεγάλο κράτος = πολλά προβλήματα. Ας συνεχίσουμε τα βόδια να ψηφίζουμε κρατιστικά κόμματα τα οποία ενισχύουν τέτοια συστήματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., αριστερούς και λαϊκίζοντες δεξιούς. Δημόσιο for ever!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου