Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η ευχή των νέων σήμερα;


Η πολιτεία της Καλιφόρνια απέλυσε 20.000 δημόσιους υπαλλήλους. Τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ της Βρετανίας 15.000. Στην Ελλάδα η λέξεις «απόλυση» και «δημόσιος υπάλληλος» απαγορεύετε να βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Εδώ συζητάμε να προσλάβουμε μόνιμα στο δημόσιο τα άτομα του προγράμματος STAGE τα οποία υποτίθεται αποκτούσαν απλά εργασιακή εμπειρία. Έλεος! Ποιος θα τους πληρώνει όλους αυτούς; Θα μας ταίριαζε περισσότερο να κέρδιζαν τον εμφύλιο οι αριστεροί και τώρα όλοι να ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτή είναι η ευχή των νέων σήμερα; Πρέπει να σοβαρευτούμε σαν λαός! Ας αποφασίσουμε, θέλουμε να είμαστε χώρα κομμουνιστική ή φιλελεύθερη. 50/50 δεν γίνεται!

1 σχόλιο:

  1. Μα εκεί είναι η μάσα φίλε μου. Στο 50/50!

    Διότι, πώς αλλιώς θα ιδιωτικοποιείς εκεί που σε συμφέρει, για να δώσεις πχ το 80% της εγχώριας αγοράς πετρελαίου, το συμβόλαιο για δημιουργία υποδομών ή τον έλεγχο δημόσιας τράπεζας στα "φιλαράκια" σου με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και άλλα τεχνάσματα.. ώστε να πάρεις κι εσύ το μερίδιό σου... αλλά από την άλλη να αρνήσαι πχ την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων ώστε να μην δημιουργήσεις ανταγωνισμό στους κομματικά διορισμένους καθηγιτές, και να μην αλλάξεις το κατεστημένο του εργοστασίου δημιουργίας κομματόσκυλων αντί επιστημόνων.

    Εκεί είναι το νόημα... κομουνιστές είναι όπου τους συμφέρει.. όπου δεν, ξεθάβουν ιστορίες για αγώνες και λαικά κεκτημένα. Γι αυτό και οι υποστηρικτές της "σοσιαλδημοκρατίας", της "λαικής δεξιάς" και της γενικότερης σούπας του "κέντρου" είναι μακράν χειρότεροι των κομμουνιστών.

    Και κάτι άλλο, επειδή έθιξες το ζήτημα του εμφυλίου. Δες σήμερα χώρες που βίωσαν τον σοσιαλισμό.. δες την Τσεχία για παράδειγμα, η την Πολωνία... οι άνθρωποι βασανλιστηκαν τόσο απο την ισότητα στην εξαθλίωση που όταν ανέκτησαν την ελευθερία τους μετατράπηκαν σε πραγματικά κάστρα του φιλελευθερισμού. Ίσως αυτό έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα, αφού δεν υπηρχε η φιλελευθερη παιδεία/βάση στον πληθυσμό. Αν είχαν ζήσει από μέσα αυτά που σήμερα νοσταλγούν, ο σοσιαλισμός δεν θα ήταν τόσο "in".

    ΑπάντησηΔιαγραφή