Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αρμέγοντας την (αγ)ελλάδα


«Ποιος έβαλε το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι και δεν το έγλυψε;» λέει πολύ σωστά μια παροιμία. Είναι άτοπο να εξετάζουμε την αντικατάσταση των υφιστάμενων ανέντιμων προσώπων του δημόσιου βίου με άλλα έντιμα ή πιο έντιμα πρόσωπα. Από πού προκύπτει άλλωστε το κριτήριο της εντιμότητας; Κάποιος κάλλιστα μπορεί να είναι έντιμος – και να το έχει και σημαία του κιόλας – απλά επειδή ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αρμέξει και ο ίδιος την (αγ)ελλάδα. Ως εκ τούτου γιατί κάποιος να πιστέψει για παράδειγμα τον ΛΑ.Ο.Σ., τα στελέχη του οποίου εκφράζουν μια πατριωτική – σχεδόν μιλιταριστικής “καθαρότητας” εντιμότητα;

Το σύστημα πρέπει να αλλάξει, τα πρόσωπα μας είναι αδιάφορα. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος ο οποίος θα πρέπει να ακολουθηθεί για την ανάπτυξη της χώρας, αυτός της μείωσης του δημόσιου τομέα και των αρμοδιοτήτων του (οι αντιδραστικοί ας μην βιαστούν να απαντήσουν. Μείωση των αρμοδιοτήτων δεν σημαίνει και χώρα ξέφραγο αμπέλι. Μια χαρά ελεγκτικούς μηχανισμούς έχουν δημιουργήσει οι ανεπτυγμένες χώρες. Ξέφραγο αμπέλι έχουμε τώρα). Αυτό συνεπάγετε αυτόματα λιγότερες συναλλαγές του κράτους με φυσικά και νομικά πρόσωπα, κατά αντιστοιχία μείωση της διαφθοράς αλλά και καλύτερο έλεγχο του κράτους από τους αρμόδιους φορείς και τους ίδιους τους πολίτες. Επιπρόσθετα, η σταδιακή αποχώρηση του κράτους από το επιχειρείν θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες, θα αυξήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις δημιουργώντας περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις (λαμπρό παράδειγμα το άνοιγμα της αγοράς τηλεπικοινωνιών). Ως εκ τούτου θα βελτιωθεί ο ανταγωνισμός (δηλαδή καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα για όλους), θα δημιουργηθούν νέες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας στην ιδιωτική αγορά, θα μειωθεί η ανεργία (αχρείαστα θα είναι το stage και οι προεκλογικά διορισθέντες συμβασιούχοι) και θα βελτιωθεί το γενικό επίπεδο ζωής των πολιτών. Όλα αυτά πραγματοποιούνται αυτόματα, αρκεί να μειωθεί το δημόσιο και οι αρμοδιότητες του και να δημιουργηθούν αυστηροί εποπτικοί μηχανισμοί.

Εμείς αποφασίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας! Το κράτος μας και εμείς μαζί του μετεξελισσόμαστε σιγά-σιγά σε χώρα επιπέδου Αλβανίας. Δεν θα προτιμούσαμε να ζούσαμε σε μια φιλελεύθερη χώρα επιπέδου Δανίας; Οι ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε πολιτικές, πολιτικούς ανεξαρτήτου κόμματος και πολιτικά σχήματα τα οποία εκφράζουν έμπρακτα -και όχι με ευχολόγια- την βασική αρχή της διαφάνειας, δηλαδή την μείωση του κρατικού τομέα και των αρμοδιοτήτων του. Ας μην αναζητούμε Ηγέτες – Βασιλιάδες - Σωτήρες να μας κυβερνήσουν. Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν είναι τίποτα περισσότερο από διαχειριστές τους οποίους εμείς οι πολίτες προσλάβαμε μέσω της ψήφου μας. Είναι υπάλληλοι μας. Όποιος δεν μας κάνει τον απολύουμε και προσλαμβάνουμε έναν άλλον. Απλά πράγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου