Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Πολύτεκνοι και ταλαιπωρία Δημοσίου ( Ι )

Άλλη μια καθημερινή τρέλα με πρωταγωνιστή το δημόσιο. Για να παραλάβουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι δικαιούχοι την δίγραμμη επιταγή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) για την αγορά σπιτιού είναι υποχρεωμένοι να έρθουν στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα. Ο ΟΕΚ δεν στέλνει την επιταγή ούτε καν στα κατά τόπους γραφεία του ώστε οι δικαιούχοι να την παραλάβουν από εκεί.

Έτσι, οι πολύτεκνοι από όλη την χώρα είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τις δουλειές τους χάνοντας μεροκάματα, να αφήνουν τις οικογένειες τους για τουλάχιστον δύο μέρες και να ξοδεύουν 200 - 300ευρώ για μεταφορικά και διανυκτεύρευση στην πρωτεύουσα. Όλα αυτά επειδή ο οργανισμός δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει 0,70ευρώ για να ταχυδρομήσει την επιταγή.

Και να μην παραλείψουμε την τυπική συμπεριφορά της δημόσιας υπαλλήλου την οποία καταφέραμε να εντοπίσουμε έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις: «Ακούστε κύριε, εδώ έχουμε 300 δικαιούχους. Αν στέλναμε τις επιταγές για κάθε έναν από αυτούς θα γινότανε εδώ ο χαμός. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα μας μόνο για εσάς.
Όλοι έτσι κάνουν. Πρέπει να έρθετε στην Αθήνα, Σολομού 60, στο γραφείο 306». Δεν δέχτηκαν ούτε να την αποστείλουν με κούριερ με έξοδα του δικαιούχου. Και εντάξει αν για παράδειγμα μένεις στην Λαμία, αν όμως είσαι κάτοικος Κομοτηνής ή Καστελόριζου τι κάνεις;

Ορθή η πολιτική ενίσχυσης του κράτους προς τις πολύτεκνες οικογένειες, τέτοιες είδους πρακτικές ωστόσο δείχνουν τον γενικά απάνθρωπο και "σοσιαλιστικό" στην πρακτική χαρακτήρα του ελληνικού δημοσίου ο οποίος βασανίζει όχι μόνο τους απλούς πολίτες αλλά και τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες τις οποίες από την άλλη υποτίθεται ότι στηρίζει. Όσο ευγνώμον μπορεί να είναι κάποιος για την βοήθεια αυτήν δεν μπορεί από την άλλην να μην του προκαλεί απέχθεια αυτό το ελληνικό κρατίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου