Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Θεσσαλονίκη, το μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων!

Κάθε πολεοδομική αρχή έχει ως χρέος της τη φύλαξη αντιγράφων όλων των τεχνικών εγγράφων των ακινήτων τα οποία εμπίπτουν στην περιοχή δικαιοδοσίας της. Με άλλα λόγια, για κάθε κτίσμα το οποίο αναγείρετε τώρα ή έχει ανεγερθεί στο παρελθόν η πολεοδομία διατηρεί το σχετικό φάκελο του (άδεια ανέγερσης, κατόψεις, τοπογραφικά, τροποποιήσεις, βεβαιώσεις κτλ). Στην περίπτωση όπου κάποιος κάνει μια αγοροπωλησία ακινήτου και δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα τεχνικά έγγραφα τότε τα αναζητάει αποκλειστικά στην πολεοδομία της περιοχής του ακινήτου. Χωρίς αυτά αγοροπωλησία δεν πραγματοποιείτε. Ουσιαστικά δηλαδή οι πολεοδομίες αποτελούν και φύλακες των περιουσιακών μας στοιχείων.

Στο πολεοδομικό γραφείο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι φύλακες των περιουσιακών μας στοιχείων είναι τρωκτικά τα οποία επιδίδονται στην καταστροφή των στοιχείων αυτών.

« Ωχ ρε αδερφέ, πως κάνεις έτσι δηλαδή! Και για τα ποντίκια εμείς φταίμε; Να, θα σου συστήσω εγώ έναν “φίλο” πολιτικό μηχανικό και θα σου ετοιμάσει για υποβολή έναν καινούργιο φάκελο στο άψε σβήσε. Δεν θα σε καθυστερήσω καθόλου. Στάξε του μια 500σαρού ευρώπουλα αμοιβή και τελείωσες! Ολόκληρο σπίτι πουλάς, τι είναι 500 ευρώ για να γίνει η δουλειά σου; »

Γιατί άραγε δεν προχωράει η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και των εγγράφων του κράτους; Έπρεπε να κατεβάζουμε τα έγγραφα από το σπίτι μας μέσω internet. Καλή ερώτηση, ε; Ας είναι καλά οι συνδικαλιστές του δημοσίου που “προστατεύουν” με αγώνες τα κεκτημένα και τις θέσεις εργασίας διατηρώντας τον δημόσιο τομέα στην εποχή του μεσαίωνα. Άντε και καλή ανάπτυξη να έχουμε παιδιά! Και φυλάξτε κάπου τα έγγραφα σας για καλό και για κακό, τρωκτικά υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες. Παίδες, ας ξυπνήσουμε πια, δεν πάει άλλο. Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος στο μεγάλο κράτος και στους πολιτικούς εκφραστές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου